Ingan tarina

Työskentelin aikaisemmin asiakaspalvelijana. Enimmäkseen näpyttelin konetta ja vastailin puhelimeen. Asiakkaiden kohtaamiset silmästä silmään olivat vuosien mittaan vähentyneet. Tunsin, että työstäni oli tullut tylsää.

Mieheni on syntynyt Posiolla ja meillä on jo pitkään ollut mökki Akanlahdessa. Jossakin vaiheessa olimme sattuneet ostamaan myös talon Kaukuajärveltä. Olimme remontoineet taloa, mutta ei mitenkään sillä mielin, että tulisimme asumaan siinä itse. Vähitellen rupesimme kuitenkin miettimään, löytäisimmekö töitä Posiolta. Tai oikeastaan, voisimmeko työllistää itse itsemme jollakin tavalla voimakkaasta työttömyydestä kärsivässä kunnassa.

Paikkakuntana Posio on erittäin kaunis. Olimme ihastuneet ja iskeneet silmämme erityisesti mökkimme ympäristöön Akanlahteen, kauniiseen niemeen Lohirannan kylän lähellä. Mietimmekin, olisiko sitä voinut hyödyntää yritysmielessä. Hylkäsimme tämän ajatuksen kuitenkin liian sesonkiluonteisena ja huomasimme sitten, että luontaistuotekauppa keskustassa on myynnissä.

Luontaistuotteista meillä ei kuitenkaan ollut riittävää kokemusta, joten päätimme jättää niiden myynnin. Luontaistuotekaupalla oli myös Matkahuollon palvelut, joista päätimme aloittaa. Muutaman viikon päästä käynnistimme myös kahvilatoiminnan. Erinäisten seinien siirtelyiden ja remonttien jälkeen ostimme koko talon sekä samassa rakennuksessa sijaitsevan huonekalukaupan, johon mieheni alkoi paneutumaan.

Olen leiponut nyt munkkeja sekä muita herkkuja kohta kolme vuotta ja täytyy sanoa, että tykkään! Kahvilastamme on tullut kohtauspaikka koko kylälle sekä turisteille. Monta munkkia on syöty, monta kuppia kahvia kumottu ja kuulumisia vaihdettu. Paketteja on lähetetty ja vastaanotettu. Elämäni maistuu nyt hyvälle, niin – aivan kuten munkitkin ;)